Oltalama girişimlerine karşı dikkatli olun, Ledger sizden 24 kelimelik kurtarma ifadenizi asla istemez. Onu asla kimseyle paylaşmayın. Daha fazla bilgi

Ledger cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayın

Ledger'ınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak tüm özel anahtarları, uygulamaları ve ayarları Ledger Nano cihazınızdan kaldırır. Cihazınızı yeni bir cihaz olarak kurmak (Ledger Nano S / Nano S Plus / Nano X), başka bir kurtarma ifadesini geri yüklemek veya cihazı bir başkasına güvenle devretmek üzere sıfırlayabilirsiniz.

Başlamadan önce

  • Cihazınızdaki özel anahtarları yedekleyen 24 kelimelik kurtarma ifadesinin tek sahibi olduğunuzdan emin olun.

Yönergeler

  Kurtarma kağıdınız yanınızda mı?

Eğer kurtarma kağıdınız olmadan cihazınızı sıfırlarsanız, kripto varlıklarınıza erişim sağlayan özel anahtarlar silinir. Kripto varlıklarınıza erişimi kalıcı olarak kaybedersiniz.

Cihazı, ayarlar menüsünden veya kilidini açarken PIN kodunu üç kez yanlış girerek sıfırlayabilirsiniz. 

Cihaz ayarlarından sıfırlayın
  1. PIN kodunuzu girerek Ledger cihazınızın kilidini açın.
  2. "Control Center"ı (Kontrol Merkezi) açmak için her iki tuşa 3 saniye boyunca basılı tutun.
  3. “Settings” (Ayarlar) bölümüne gidin ve onaylamak için iki tuşa da basın.
  4. “Security” (Güvenlik) bölümünü seçin ve onaylamak için her iki tuşa da basın.
  5. Her iki tuşa da basarak “Reset device” (Cihazı sıfırla) ögesini seçin.
  6. Devam etmek için sağ tuşa basarak uyarıyı okuyun.
  7. Reset device (Cihazı sıfırla) seçeneğinde her iki tuşa da basın.
  8. Onaylamak için PIN kodunuzu girin. Cihazınız şimdi sıfırlanacaktır.
PIN kodundan sıfırlayın
  1. Ledger Cihazını açın.
  2. Arka arkaya üç kez yanlış bir PIN kodu girin.
  3. Cihaz bir güvenlik önlemi olarak üçüncü hatalı denemeden sonra sıfırlanacaktır.

Sonraki adımlar

Aygıtınızı fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra şunlardan birini yapabilirsiniz:

Cihazınız otomatik olarak mı sıfırlandı?

Eğer cihazınızda Welcome to Ledger Nano S / S Plus / X (Ledger Nano S'e / S Plus'a / X'e Hoş Geldiniz) ibaresi görüntüleniyorsa cihazınız sıfırlanmıştır. Donanım yazılımı güncellendikten veya bir yazılım hatasıyla karşılaştıktan sonra cihazınız otomatik olarak fabrika ayarlarına sıfırlanabilir.

Endişelenmeyin; 24 kelimelik kurtarma ifadenize sahip olduğunuz sürece kripto varlıklarınız güvendedir. Lütfen kurtarma ifadenizle özel anahtarlarınızı geri yükleme yönergelerini izleyin.

Bu makale yardımcı oldu mu?